Plastic mesh producing machine

Our company is the manufacturer and developer of mesh producing machines and tools in Hungary since the 1990s. We are proud to have customers from the eastern and western parts of Europe as well.

Diamond mesh (max. width: 2000 mm)

In case of this procedure the mesh manufacturing head stands from an internal core and an outer sleeve which rotate in the directions contrary to each other. The plastic melt exits through the slots on the outer and inner tool. The number and size of slots is adjusted to the product. Due to the rotation the created threads melt at the meeting points of the two slots, and this way they create the diamond-like structure.

Main use:

  • protecting mesh
  • streched wrapping net
  • agricultural use, e.g. plant holding mesh
  • mosquito mesh, fence mesh

A termék méretét azonban nem a szerszám határozza meg. A függőlegesen álló fejből lefelé kilépő anyag a méretező dobra, a henger alakú mandrélára kerül. A mandréla szinte teljesen vízben áll, a műanyag a folyamatos elhúzás közben itt szilárdul meg. Egy terelőrács a tömlőt kiszélesíti és a hűtő kád alján a fordító hengeren már teljesen összelapul. Fontos az elhúzás szerepe is, mely sebessége meghatározó a háló vastagsága és hálószemek nyújtottsága tekintetében. A leírt eljárással készülnek a védő és csomagoló hálók. Utóbbiak a gépsorral egybeépített forróvizes hossznyújtón nyerik el végleges hosszukat, mint pl. a burgonya és hagyma csomagolására használtak. Keresztnyújtóval a háló szélességét növelik pl. mezőgazdaság által használt növénytartó hálók esetén.

Egy másik gyakran alkalmazott eljárás során csak a belső szerszám forog, a külső fixen áll. Ez esetben speciális méretező dobot kell használni és a hálótömlőt még a víz alatt, forgókés segítségével kell felhasítani a külső szállal párhuzamosan. Így négyzetrács alakú, pontosabban azt megközelítő hálók gyárthatóak, mint pl. szúnyoghálók, kerítésrácsok.

A szerszámok kilépő mérete 1,5” -től 10”-ig terjed, amelyekkel 10 – 2000 mm széles termékek készülhetnek. A hálógyártó fejek befogadó képessége is korlátozott, megfelelő adapterrel általában kétféle méretű szerszám használható. Így ezt a tartományt legalább 3 gépsor tudja hatásosan lefedni.

 

Square mesh

 

The tool is fixed, the long threads of the plastic melt are continuously flowing out of the slots. On the outer shell of the tool, a hydraulically moved cutting ring opens and closes the way of the plastic melt, and this way it creates the crossing threads.

Main use:

  • in the construction industry, agricultural meshes in normal and stretched types

Reference

English