Cégismertető

A műhely 1945-ben kezdte meg működését Szentendrén, egy erre a célra átalakított istállóban. Alapítója id. Szvoboda Ferenc géplakatos mester, aki olyan neves cégeknél sajátította el a szakmát, mint pl. az újpesti Illés féle Szerszám és Faipari Gépgyár. A Szvoboda Ferenc Finommechanikai Szerszám és Gépüzem 500, 1000, és 1500 mm-es csúcstávolságú esztergagépeket, hozzátartozó szerszámokat, befogókészülékeket, stb.. gyártott. Átlagosan 20-25 embert foglalkoztatott és jelentős megbízásokat teljesített a Budapesti Fővárosi Elektromos Műveknek, a Helyiérdekű Vasútnak, valamint a Margit híd építésénél.
A történelem ezt a vállalkozást sem kímélte: 1949-ben 25 emberrel államosították, gépeit- berendezéseit leszerelték, elszállították . Az élet azonban nem állt meg. A Kocsigyári (Erdőgép Szentendrei Gyára) művezetősködés mellett özvegyi jogon folytatódik a tevékenység. Folyik a környékbeli pékségek ipari berendezéseinek nagyjavítása, esztergagépek, kazánok, szelepek, stb.. felújítása. A javítások , géprekonstrukciók során összegyűjtött tapasztalatok alapján az első saját építésű extrudert 1968-ban Pilisszántón az ezt követőt 1972-ben Kocséren helyezik üzembe. Ezek a gépek több felújításon átesve még a mai nap is üzemelnek. A mester finommechanikai tudását jelzi a MÁV Debreceni Járműjavítójának tervezett és 1971-ben leszállított mozdonytengely párhuzammérésére alkalmas optikai próbapad.
1972-tol lehet számítani a műanyagipari gépek felfutását. Ekkor már évi két-három extruder készül és ekkor jelennek meg a műanyagipari hulladékok újrafeldolgozására alkalmas aprítógépek is.
Miközben az idős mester kitart a nagy szakértelmet és sok kézimunkát igénylő szerszámgép-gyártásnál (utolsó gépét halála előtt 1989-ben fejezte be) a műanyagipari gépek tervezése és gyártása fiára száll.
A műhely jelenlegi felállásában 1981 óta működik. Ezóta több jelentős fejlesztésen esett át. 1984-ben átépítésre került a műhely, míg 1991-ben újabb csarnokkal bővült a gyártóterület.

A SZVOGÉP Gépgyártó és Kereskedelmi KFT. nevet 1991. november 20-án vettük fel.
A fóliafúvó gépek gyártásán túl igen széles a tevékenységi körünk, esztergálástól kezdve az egyedi igényeket figyelembe vevő, speciális gépek kifejlesztéséig és legyártásáig.

 

Gépparkunk:

CNC Esztergapad, 1000 mm
CNC Esztergapad, 2000 mm
CNC Megmunkáló központ, 4 tengelyes 1000 x 600 mm
Esztergapad, hosszlyukfúró berendezéssel felszerelve; 3000 mm
Fej esztergapad; átm. 1300 mm
Univerzális marógép
Horizontál marógép (digitális mérőrendszerrel)
Hónoló, 3000 mm
Palástköszörűgép; 2000 mm
Síkköszörű
Vésőgép (digitális mérőrendszerrel)
Állványos fúrógépek
Hegesztő berendezések (Ív, CO, AWI)
Szalagfűrész gép

Magyar
Pályázati tájékoztató

cnc megmunkálóközpont beszerzése a szvogép kft.-nél

A Magyar Állam által finanszírozott pályázati projekt keretében a következő beruházás valósul meg:

  • 1 db EmL-1020 típusú CNC megmunkálóközpont beszerzése

 

Támogató:                                                 Pénzügyminisztérium

Kedvezményezett neve:                            SZVOGÉP Kft.

A támogatás mértéke:                              54,97 %

A támogatás összege:                               14,44 millió Ft

A projekt befejezési időpontja:                 2019.02.28.

Pályázati azonosító:                                   PM_KKVESZKOZ_2017/315

 

A pályázatot a Prospera Pályázati Tanácsadó Kft. készítette.